Гласът на Световната купа по художествена гимнастика Георги Чобанов даде специално интервю за NOVA и сутрешния блок „Събуди се“. Той коментира, че страната ни притежава много силни гимнастички.

Днес е последният ден от турнира в „Арена Армеец“, като на килима отново ще играят Невяна Владинова, Катрин Тасева и ансамбълът.

Неви се класира за два финала (на обръч и топка), докато бронзовата медалистка от многобоя Кати ще се бори за отличията и на четирите уреда. Ансамбълът, който взе абсолютната титла в събота, има възможност да прибави още два медала в богатата си колекция. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова ще играят и двата финала – на пет топки и на обръчи и бухалки.

„Надяваме се на пълна зала, защото ще видим най-добрите български грации – Катрин Тасева, Невяла Владинова и ансамбъла“, започна Чобанов.

„Момичетата са изключително добри. Като цяло екипът на Българската федерация по художествена гимнастика е много добър. Говорели сме си много пъти, че ако повечето федерации имат такава организация, мисля, че спортът ще тръгне доста нагоре. Всички тук имат голямо желание. Треньорите имат голяма фантазия. Трябва да се благодари и на тези, които стоят зад момичетата – хореографи, балетни педагози, физиотерапевти“.

„Полугимнастици в нашите спортове няма. Или знаеш правилата, или не ги знаеш“, каза Чобанов, който обясни и някои от тънкостите, за които следят арбитрите, както и за наказанията, които се налагат.

Водещият разведе екипа на NOVA в „Арена Армеец“, като специално се спря на кътчето с диванчето, където гимнастичките чакат оценките си.

Състезателният ден днес започва в 15:05 часа, а Чобанов призова феновете да идат по-рано, тъй като днес се очаква по-сериозно фенско присъствие.

Всичко може да гледате по NOVA SPORT, a от 16:00 до 19:00 часа финалите ще бъдат излъчени и по NOVA. Стилната гала, с която ще се постaви край на турнира, ще започне 19:15 часа и ще бъде предавана по NOVA SPORT.