Момичетата от ансамбъла на България по художествена гимнастика бяха щастливи от представянето си в първия състезателен ден на Световната купа в София. Момичетата коментираха пред NOVA SPORT, че пред родна публика винаги еуфорията е голяма.

След първото изиграване в многобоя (на пет топки) Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова поведоха в класирането с оценка от 24.950.

„Емоцията наистина е прекрасна, особено когато играем пред родна публика. Мисля, че играхме доста прилично“, започна Ерика Зафирова.

„За нас това е втори старт, надявам се утре да защитим позицията си“, допълни Лаура Траатс, която също така си пожела утре с нови сили ансамбълът да покаже и второто съчетание по най-добрия начин.

„Еуфорията пред родна публика винаги е голяма, но мисля, че съчетанието ни се хареса много и получихме висока оценка“, коментира, на свой ред, Симона Дянкова, която си пожела утре отборът да е спокоен.

„Сега започваме да се готвим за утрешния старт“, допълни капитанът.

„Още като излизахме от килима, видяхме Илиана Раева на съдийската маса. Тя се радваше много, а ние сме щастливи за това. Имаше няколко неуловени уреда, както са заложени в трудност, но дано в неделя изпълним всичко както трябва“, пожела си Мадлен Радуканова.

„Радваме с, че има хора в залата, но ние трябва да сме концентрирани“, обясни Стефани Кирякова.