Националният отбор по художествена гимнастика – ансамбъл и индивидуално – направиха своята подиум тренировка преди старта на Световната купа в София.

Невяна Владинова, Катрин Тасева и гимнастичките на Весела Димитрова – Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова – имаха на разположение 30 минути, колкото и останалите тимове, за да изпробват килима в „Арена Армеец“.

Момичетата поставиха своите композиции под зоркия поглед на председателя на Българската федерация Илиана Раева, както и треньорите Бранимира Маркова и Весела Димитрова. Момичетата ни допуснаха някои неточности, които обаче бяха отработени в оставащите минути до края на заниманието.

След тренировката пък Илиана Раева сподели, че е доволна от видяното и напомни старата максима в художествената гимнастика, че „грешка на подиум тренировката, влече безупречна игра на състезанието“.

Световната купа, чийто домакин е „Арена Армеец“ за девета поредна година, започва на 12 април. Първа стартира Тасева, чийто поток започва в 10:30 часа в петък. Красивата надоревара ще продължи до 14 април.

Билети има в мрежата на EPAYGO.

За първи път турнирът ще бъде предаван в каналите на Нова Броудкастинг Груп. Цялото съревнование ще може да следите по NOVA SPORT, а части от него в събота и неделя по NOVA.