Стилияна Николова продължи с отличното си представяне на Световната купа по художествена гимнастика в София. След като вчера българската грация триумфира в многобоя на индивидуалното, днес тя грабна титлата и във финала на обръч.

Николова игра на много високо ниво и заслужи оценка 33.800, с което изпревари Ади Кац от Изреал с две десети. На трето място финишира италианката София Рафаели, а другата ни представителка във финала Ева Брезалиева не успя да изиграе съчетанието си чисто и остана на седма позиция с оценка 28.750.

Малко след това Николова спечели златото и във финала на топка. Там тя се представи брилянтно и получи оценка 35.000, с което не остави шанс на конкуренцията. Далеч зад нея на второ място остана Рафаели с 33.150, а бронзовият медал бе за узбекистанката Тахмина Икромова (31.750).

За Николова предстоят още два финала днес - на лента и бухалки, докато Брезалиева ще вземе участие във финала на бухалки. Българският ансамбъл също ще се бори за още два медала днес, след като вчера спечели злато в многобоя. Грациите ни ще участват във финалите на пет обръча и на три ленти плюс две бухалки.