От днес до събота София е домакин на едно от най-вълнуващите международни състезания, предназначено предимно за изгряващите звезди в художествената гимнастика.

Sofia Cup ще предложи на привържениците на този спорт възможността да наблюдават най-талантливите млади грации, които в предстоящите години ще бъдат център на внимание сред жените.

Международният турнир ще се състои от 4 до 6 април в зала „София” в столицата. Надпреварата се провежда за девета поредна година и е съпътстващ турнир на Световната купа в „Арена Армеец”. 

Настоящото издание ще е с рекорден брой участници: 14 ансамбъла, 68 девойки индивидуално и 30 жени индивидуално – общо представителки на 32 държави.

При жените ще ни представят Татяна Воложанина, Вая Драганова, Лъчезара Пекова и Йоана Николова.

При девойките ще имаме четири тима, които ще се борят за отборната надпревара: Катрин Цонева и Ева Брезалиева; Валерия Ватова и Стилияна Николова; Никол Атанасова и Божана Монева; Кристина Кърчева и Виктория Сахатчиева. Младите грации ще се състезават и в многобой, както и за медалите на отделните уерди.

Ансамбълът при девойките е в състав Моника Заркова, Маргарита Василева, Александра Кьосева, Жанина Георгиева, Карина Димитрова и Яна Момчилова.

Главен съдия на състезанието ще е едно от "златните" момичета - Християна Тодорова.

Състезанието в четвъртък, 4 април, започва още в 9.00 часа с изпълненията на първия поток при ансамбъл-девойки. 

От Българската федерация по художествена гимнастика предлагат опцията за онлайн излъчване на състезанието за всички фенове. Линкът, както и повече подробности, можете да намерите на Фейсбук страницата на родната централа.

Билети за Sofia Cup 2019 можете да закупите онлайн, както и на касите на зала "София".

Световната купа в София ще се състои от 12 до 14 април и ще можете да я наблюдавате изцяло по NOVA SPORT, а част от надпреварата в събота и неделя и по NOVA.