Наставникът на италианската състезателка Милена Балдазари – Кристина Гюрова – сподели, че възпитаничката й все още навлиза във форма. Дъщерята на легендарната българска треньорка Жулиета Шишманова изведе своята гимнастичка на Световната купа в София, която започна в петък и ще продължи до неделя.

Кристина Гюрова работи заедно със своята дъщеря Жулиета Канталупи, която обаче е останала в Италия, тъй като треньорският тандем подготвя и ансамбъла при девойките на страната.

„В момента все още навлизаме във форма, това е второ състезание за Милена Балдазари. Малко по малко до Европейското първенство трябва да влезем във форма. Тя първия ден на Световната купа в Пезаро игра добре, но през втория върза лента, направи и грешка на бухалки, но това е нормално”, сподели треньорът.

„Жулиета прави композицията с музика, после с елементи аз помагам. Милена е много изразителна. Но не трябва да се забравя артистичността, доволна съм от тенденцията да се работи повече с уреда, хореографският елемент също е много важен.”

„Ние не мислим в момента за конкуренцията тук на Световната купа, а да изиграем по-добре състезанието, да сме по-добре от предишното състезание. Ние много обичаме да работим индивидуално, работим при ансамбъла девойки, но много обичаме индивидуалното, едва ли тя би се съгласила да поеме женския ансамбъл”, уточни Кристина Гюрова, чиято състезателка се движи на временноти десето място в многобоя със сбор 37.850 след първите изигравания на обръч и топка.

Относно двете български състезателки Невяна Владинова и Катрин Тасева, които ни представят на Световната купа, Гюрова коментира: „Те са големи момичета, опитни, отлична гимнастика изпълняват.”

Световната купа в София продължава и в събота (13 април) с битката в многобоя. Програмата стартира в 10:30 часа с изиграванията в Група С.

Надпреварата в Арена Армеец можете да гледате изцяло по NOVA SPORT, a част от съботно-неделната програма и по NOVA. Всичко най-интересно и любопитно следете и в специализирана страница в GONG.BG.