За Християна Тодорова Световната купа в София ще има по-различен заряд. За първи път тя ще бъде в ролята на съдия по време на състезанието в "Арена Армеец" и не крие вълнението си, което сравни с вълнението от дните, в които бе част от надпреварата като състезателка от ансамбъла на България.

"Вече съм от страната на съдиите и съм свикнала. Но за първа година ще съдийствам тук на Световната купа в София и ми е доста мило, защото винаги съм се вълнувала да играя пред българската публика. Сега отново се вълнувам, защото също съм си вкъщи", заяви олимпийската медалистка от Рио пред "Спортно шоу Гонг".

"Не казвам, че това ще бъде основният приоритет за мен като цяло в живота ми, но засега ми харесва, интересно ми е, разбирам го и го правя с удоволствие. А щом сърцето ми иска да се занимава с това, ще се занимавам засега. Засега такива са ми намеренията, да се изкачвам все по-нагоре в това."

Тодорова разказа и за тримесечния ѝ период като треньор в Пуерто Рико. "Аз не съм правила такива планове, не съм мислела да бъда треньор в чужбина. Аз не съм си мислила да бъда треньор в България, камо ли в чужбина. Миналата година получих това предложение, замислих се, защото ми звучеше интересно, нещо ново. А аз не обичам ежедневието ми да е еднообразно. Затова реших да приема. Странно беше да съм толкова далеч от вкъщи, но пък бях само за 3 месеца и бързо ми мина времето. Осъзнах, че мога да пътувам и да творя, но винаги ще се връщам тук в България."

Златно момиче ще оценява диамантените гимнастички