За талантливите и успешни спортисти няма граници. Те просто ги преминават, за да изкачат поредното стъпало към триумфа. Благодарение на наученото в спортната зала, дисциплината, уменията и трудолюбието всяко начинание е обречено на успех. Дори когато се осмелят да погледнат към ново предизвикателство, ново амплоа, нов бизнес.

Олимпийската медалистка на България с ансамбъла по художествена гимнастика от Атина 2004 година Елеонора Кежова е момиче с характер. Знае какво иска и го постига, затова не е изненада, че се е отдала на нова страст. Заедно с треньора Мариела Пашалиева са се заели с нелеката задача да правят швейцарските деца щастливи. Проектът „BeautifulGrace” (Красива грация) е онлайн магазин за спортна екипировка, предназначена основно за художествена и спортна гимнастика, както и балет.

С много страст, красота и енергия двете дами, заедно със своя малък екип, създават очарователни дрехи за спорт и изкуство.

 „Преди да реализираме сегашния си проект, имахме много други идеи, като част от тях бяха да представим български дизайнери и техните колекции на швейцарския пазар. Може би това ще бъде следващата стъпка за развитие на BeautifulGrace.  Във времето на обмисляне на идеите, нашата бивша колежка в националния отбор на Швейцария и добра приятелка, която има балетно училище в града, многократно търсеше съдействие от нас за намиране на качествени продукти за балет от България. В един прекрасен ден осъзнахме, че имаме връзка с топ фирмата в България за такива облекла и веднага осъществихме контакт с Росица Савчева от “Sport Line Elite” и Лидия Николова – дизайнер и след техния положителен отговор стартирахме проекта”, разказват Елеонора и Мариела.

Двете са постигнали много поотделно, големи победи и забележителни триумфи. Но феновете добре си спомнят 2005 година, когато заедно станаха световни шампионки на съчетанието с 5 ленти – Елеонора Кежова като част от ансамбъла (заедно с Йорданка Андонова, Зорница Маринова, Кристина Рангелова, Татяна Тонгова и Йоанна Танчева), а Мариела Пашалиева като помощник треньор на Лили Игнатова. Пашалиева е и европейска шампионка с ансамбъла от Хелзинки 1988 година.

От години двете живеят в Швейцария, където намират благоприятно поле за обща изява. Пътищата им се събират отново през 2014 година, когато Мариела Пашалиева става треньор на националния тим на тази страна, а Елеонора Кежова се превръща в нейната дясна ръка.

„Още от самото начало, когато животът ни събра като треньор и състезател, нашата връзка  беше специална и много силна, а именно защото се базираше на истинско доверие. Във времето прерасна в много силно приятелство, което и до ден днешен е така и винаги сме знаели, че двете заедно можем да направим повече и от тук произлиза нашето мото: “Вървейки с приятел в тъмнината е по-добре от вървейки сам в светлината”, разказват още двете дами.

Успешни на спортния терен, успешни и в бизнес начинанията си. Поне такива са амбициите им днес. В годините на техните съвместни начинания връзката на тези две дами далеч надхвърля обикновените разбирания за трудова етика, уважение и доверие между треньор и спортист.

„Целият процес за създаването на моделите и избора на материи, е съвкупност от екипна работа. Ние сме много щастливи да имаме възможността да работим с такива изключителни специалисти и професионалисти като Роси и Лидия. В момента предлагаме артикули за балет, спортна гимнастика и художествена гимнастика с много високо качество, достъпна цена за швейцарския пазар и бърза доставка.  Имаме идеята  да разширяваме предлаганите артикули и в други области. Моделите на триката за художествена гимнастика са изцяло авторски труд на дизайнерката Лидия Николова”, допълва още Елеонора Кежова.

Мариела Пашалиева и Елеонора Кежова

източник: facebook.com/eleonora.kezhova

В Швейцария балетът се радва на широка популярност. Именно това насочва двете към този пазар. Партньорите им обаче са изцяло от България.

„За създаването и поддържането на сайта, имахме късмета да намерим едно момче в България, което се оказа изключителен специалист, с много свежи идеи. Интересното беше, че за намирането на специалист в тази област, абсолютно непозната  за нас, разчитахме на собствената си интуиция, която се оказа много вярна.”

Млади, находчиви и с амбиции. Спортът е в сърцата им, а сега остава да реализират и общите си планове. Предизвикателството е голямо, но мечтите им се простират на далеч, а това е гаранция за успех.

„Работата, свързана с “BeautifulGrace”  не ни е основно занимание, защото и двете работим в сферата на спорта (художествена гимнастика и спортна гимнастика), но силно се надяваме с осъществяването на всичките наши идеи “BeautifulGrace” да стане наше основно занимание. Засега сайтът ще работи само на територията на Швейцария, чака ни много работа и един ден живот и здраве, като стъпим здраво на краката си и изградим добро име на компания предлагаща отлично качество,  може да разширим пазара и в други държави”, споделят мечтите си Елеонора и Мариела.