Грациите от ансамбъла на България по художествена гимнастика признаха, че са били по-напрегнати по време на финалите на Световната купа в София, сравнено с втория ден от многобоя.

Прекрасните момичета на Весела Димитрова спечелиха сребро във финала на обръчи и бухалки, а след показани колебания останаха шести във финала на топки.

В събота петорката на България спечели абсолютната титла в многобоя.

„Беше наистина огромно удоволствие да играем пред родна публика за пореден път. Бе доста по-напрегнато, еуфорията бе голяма, но се радваме, че успяхме да изиграем добре второто ни съчетание, така че да се хареса на публиката“, коментира Симона Дянкова

„Доста по-нервни ни беше от вчера, въпреки че искахме да се насладим на тази пълна зала и да си покажем съчетанията. Не успяхме да ги изиграем както можем, но се надяваме оттук нататък следващите състезания да е по-добре“, Мадлен Радуканова.

„Състезание, на всеки се случва, всеки може да сгреши, това е едва второто ни състезание за сезона. Имаме достатъчно време да изчистим грешките си и да направим корекции по съчетанията“, допълни капитанът

„Леко уморени сме, да, но следващият уикенд ще може да починем, да съберем сили и да продължим със Световните купи“, допълни Кирякова.

„Целите ни са да успяваме да изиграваме съчетанията си по най-чистия начин. Ние правим всичко възможно и работим по въпроса, за да вземем абсолютна титла на Световно и злато на Олимпийските игри“, коментираЛаура Траатс.