Седем от осем финала постигнаха Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова на Европейското първенство в Баку (Азербайджан). Грациите ни също така спечелиха две квоти за шампионата на Стария континент догодина, информират от федерацията.

Катрин Тасева показа много силна игра в третия състезателен ден на шампионата. Кати ще се бори за медалите на бухалки и лента с трети по сила оценки. Тасева постигна 22.125 точки на бухалки, а за прекрасната си лента получи 19.950. Преди ден грацията ни постигна резултат от 21.600 на топка, което също е трета оценка на този уред.

Боряна Калейн също ще играе на три финала – в събота тя влезе във финала на лента с шеста по сила оценка (18.750), след едно изпускане, а в петък след шеметна игра на обръч и топка се класира с две втори по сила оценка за финалите на двата уреда - 21.600 за обръч и 22.100 за топка.

Невяна Владинова се класира за финала на обръч преди ден със седма оценка - 20.400. Неви представи в събота композицията си на бухалки. Чаровната плевенчанка допусна неточност в началото, като остана с резултат 19.650. Тази оценка я нареди 14-а и тя остана извън финалите на този уред. 

Припомняме, че на Европейското няма индивидуален многобой. Грациите ни играха общо 8 съчетания за отборната надпревара, където се борят заедно с ансамбъла за девойки. Изиграванията при индивидуалистките обаче се явяваха квалификация за финалите в неделя.