На 7 април 2020 година Фондация „Димитър Бербатов” ще награди за 12-та поредна година талантливите деца на България. Вече стартира и процедурата по приемане на номинациите в различните области, като крайният срок за това е 7 февруари 2020 година.

„Сами или чрез друг, отличените през 2019 година могат да кандидатстват със своите постижения в изкуствата, науките или спорта. Освен учениците от 1-и до 12-и клас, могат да се включат и студенти първокурсници – с постиженията си от 12-и клас в рамките на 2019 година. Традиционно се допуска участие и на българчета, които живеят зад граница”, написаха от Фондация „Димитър Бербатов”.

Номинациите се подават в уебсайта на проекта.

"Успелите деца" е проектът, с който най-често се асоциира моята фондация. Гордея се, че първи се фокусирахме върху тази "невидима" през 2008 г. група деца. Сега тя получава повече внимание и аз съм горд със заслугата, която имаме за този факт. Всяка година надграждаме, искам постоянно да предизвикваме децата. Очаквам обичайно силна кампания и пак се обръщам към най-талантливите: "Ти можеш да си един от нас!" - традиционно призова отличените през годината българчета Димитър Бербатов.

"Винаги се намира какво да ме изненада, въпреки че съм в течение какво се случва с децата през изтичащата година. Има голяма доза емоция в нашата работа - тъжно ми е, когато някой порасне и няма как да участва, радвам се на новите, които едвам са чакали да станат първокласници и да се включат. Предварително благодаря на всеки, който ще разпространи информацията за кампанията и тя ще стигне до хората, които имат кого да номинират. Нека всяко дете, което има шанс да стане "горд член на Клуб 2019", да знае, че кампанията стартира от 17 декември и ще продължи до 7 февруари. Ние сме известни със своите изисквания и със сериозния и отговорен подбор, който правим. На този подход се дължи високата стойност на нашите отличия", сподели от своя страна Димитрина Ходжева, ипълнителен директор на Фондация "Димитър Бербатов".