За съжаление българското участие на в първата отворена квалификация за ESL Challenger Ротердам не се увенча с успех. Отборът на SKADE, съставен изцяло от българи и тимът на Monte с Християн “REDSTAR” Пиронков загубиха на мачовете, които щяха да им осигурят места в същинската квалификация за турнира с награден фонд 100 хил. долара.

SKADE допусна загуба от руския 1win с 0:2. На Overpass резултатът бе 16:7 за руснаците, драстично по-равностойна, но за съжаление отново донесе поражение на SKADE. „Сините“ се уповаваха на силното представяне на Георги “SHiPZ” Григоров и пратиха мача в продължение, но все пак отстъпиха с 15:19.

Monte пък загуби от датския Tricked Esports с 1:2. На Vertigo “REDSTAR” и съотборниците му отстъпиха с 14:16, макар да имаха шанс да се борят за картата, но не успяха да пратят битката в продължение. Втората карта завърши с успех за Monte. След първото полувреме на Mirage резултатът бе категорично в полза на тима на българина 12:3 рунда, а до края на мача Пиронков и съотборниците му дадоха още само 2 рунда на противника. Родният геймър завърши с 22 убийства, най-много от всички.

Кой ще се класира за същинската квалификация за ESL Challenger Ротердам се реши на Nuke. Първото полувреме бе равностойно, като Tricked водеше с 8:7 при преминаването си от СТ на Т страна. Серия от 7:2 рунда в полза на датчаните обаче направи разликата прекалено голяма и “REDSTAR” и компания загубиха с 10:16, губейки шанс за квалификационния турнир на този етап.

За щастие има още една отворена квалификация, в която родните таланти могат да участват. ESL Challenger Ротердам ще се проведе от 14-ти до 16-ти октомври.