В титаничен сблъсък в плейофите на европейския шампионат по League of Legends MAD Lions с българската звезда Здравец “Hylissang” Гълъбов победи изненадата на сезона SK Gaming с 3:2. Така „лъвовете“ са на една стъпка от финала на сезона в LEC.

В днешната среща от долната част на схемата MAD Lions започна с победа за около 32 минути, а българинът игра с Karma и завърши с показатели 2/0/6.

Втората игра обаче не се разви така добре и SK Gaming изравни резултата след методично увеличаване на предимството, което си изгради.

В игра номер 3 „лъвовете“ отново поведоха в резултата, а много силно представяне записа партньорът на “Hylissang” на бот лейн – Матиаш “Carzzy” Орсак, който записа 11 убийства и 9 асистенции с героя Draven, а само веднъж бе свален от противниците.

Опрян до стената, без право на грешка SK Gaming показа качества в следващата битка и със силна игра от своите “carry”-та, прати сблъсъка в решаващ, пети мач.

Много по-силната игра на MAD Lions в него и изключителното класното отиграване на "Hylissang" обаче прати „лъвовете“ в следващата фаза.

Там той и съотборниците му ще се изправят срещу отбора на KOI. Победителят в тази среща отива на финал срещу G2 Esports. Мачът на MAD и KOI е в събота от 19:00, българско време.

снимка: gettyimages