Новият сезон на европейското първенство по League of Legends е тук. Българинът Здравец “Hylissang” Гълъбов и тимът му Fnatic надделяха над геймърите от Rogue в едно от първите дербита за новия шампионат. Тимовете завършили на второ и трето място през пролетта предложиха на зрителите и феновете си изключително оспорван и изпълнен с екшън мач.

Срещата бе любопитна и от гледна точка на противопоставянето между двамата състезатели на мид лейн Марек “Humanoid” Бразда и Емил “Larssen” Ларсон. Играчът на Rogue имаше предимство в прякото съперничество и в началото на двубоя изглеждаше, че вицешампионите от пролетта са с крачка пред момчетата от Fnatic, но около 20-та минута на срещата прекомерната им агресия бе използвана отлично от “Hylissang” и съотборниците му. Методично и успешно Fnatic, който за последно бе шампион на Европа преди 4 години, осъществи обрат и спечели сблъсъка, въпреки че партньорът на Гълъбов на бот лейн Елиас “Upset” Лимп заложи за първи път в професионалната си кариера на героя Draven. Независимо от чудесното представяне на Лимп и Гълъбов за играч на мача бе избран топ лейн представителят на „оранжевите“ Мартин “Wunder” Хансен.

16-та победа на Fnatic над Rogue постави точката на първия ден в LEC, а победи в хода на му постигнаха още действащите шампиони на Стария континент от G2 Esports, както и MAD Lions, SK Gaming. С успех се поздравиха и геймърите от EXCEL, които са предстоящите съперници на „оранжевите“, а двубоят е в събота.