В последната седмица от редовния сезон на южнокорейското първенство по League of Legends шампионите от T1 допуснаха тежка загуба от третия в класирането Liiv SANDBOX с 0:2. За щастие на “Faker” и съотборниците му обаче този мач нямаше значение за крайното класиране в редовния сезон и T1 останаха на второ място, с което си гарантираха място във втория кръг на плейофите, пропускайки първия.

За геймърите от SANDBOX обаче двубоят беше с повече стойност, тъй като успехът бе необходим, за да обезпечи третата позиция на тима. Топ лейн играчът на Liiv SANDBOX Ким "Dove" Че-Йон пък записа своето убийство номер 700 в кариерата си в LCK.

Официално редовният сезон приключва в неделя, а двата тима ще изиграят по още една среща: T1 срещу DWG KIA, а Liiv SANDBOX срещу Fredit BRION. Освен тях в плейофите ще участват още победителят от редовния сезон Gen.G (който също започва от втория кръг) и DRX, KT Rolster и DWG KIA. Трите тима са с еднакъв баланс, така че мачовете им от последната седмица ще определят как ще се разпределят двойките в първия кръг на плейофите. Битката за титлата в LCK, отвъд редовния сезон започва на 17-ти август.

​снимка: twitter.com/lck