Сериалът Arcane приключва, а Riot Games днес потвърди, че вторият сезон на хитовата League of Legends поредица ще бъде последен. Ранният край на историята на героите Jinx и Vi обаче не означава, че Runeterra няма да се появи повече, тъй като вече се работи по още проекти в телевизията и киното.

Това не е шокиращо решение от страна на Netflix, въпреки че напоследък това е начинът на действие на стрийминг гиганта. Вместо това, това е естествен край на историята на сестрите от играта и техните ключови роли в назряващата война между побратимените градове  Piltover и Zaun. Екипите на Arcane в Riot и парижкото анимационно студио Fortiche са тръгнали с „конкретен край“, който сега са постигнали във втория сезон на сериала.

Докато тази глава, която донесе и награда "Еми" на създателите, се затваря, историите в Runterra тепърва започват; Riot потвърди днес, че Arcane бележи „първата от многото истории, които предстои да бъдат разказани“ в по-широката вселена на League. Няколко проекта вече са в ход, като някои от тях са предназначени за телевизията и стрийминга, а други - дори за по-голям екран.

Вторият и последен сезон на Arcane ще бъде наличен в платформата Netflix през ноември.