Трикратният световен шампион Т1 се раздели с досегашния си треньор, непосредствено преди началото на тазгодишния шампионат на планетата по League of Legends. Краят на взаимоотношенията между вицешампиона в LCK и Чой “Plot” Сьон-Хюн обяви изпълнителният директор на южнокорейския тим Джо Марш.

Последвай Gong.bg и в Tik Tok

Той написа: „След дълго обмисляне и разговори, проведени с играчите и екипа, взех трудното решение да освободя “Plot” от позицията му на старши треньор. Той ще бъде генерален мениджър на Т1 в нашата програма, обвързана с League of Legends. Благодарен съм за всичко, той успя да донесе светлина в тъмното за отбора лято на 2021-ва и сега тимът нямаше да е там, където е, без него. Това решение не е проекция на нещо, което той е направил, или не е направил, а е плод на интензивни вътрешни разговори в организацията“.

Временно функцията на старши треньор на Т1 ще изпълнява бившият играч на тима и дългогодишен служител в отбора “Bengi”, който, заедно с “Faker” беше част от състава при всяка от титлите на Т1 от Световни първенства: 2013, 2015 и 2016. За него това е първи случай, в който ще води първия тим на Т1 като старши треньор, а досегашният треньор на Т1 Rookies “Sky” влиза в екипа му. Именно “Bengi” и “Sky” ще са натоварени с отговорната задача да подготвят “Faker”, “Gumayusi” и останалите за 4-та титла от Световното първенство.

снимка: gettyimages