През последните месеци развитието на CS:GO тима на G2 е толкова турбулентно, че ръководството бе принудено да търси решение. Новините не закъсняха и бяха гръмки: Джъстин “jks” Савидж и лидера Расмус “HooXi” Нилсен бяха привлечени, а тимът се раздели с Одрик “JACKZ” Юг и Алекси “Aleksib” Виролайнен.

След промените един от треньорите в отбора “XTQZZZ” заяви категорично, че те не са повлияни от суперзвездата на отбора Никола “NiKo” Ковач и че той не е имал думата във вземането на решения. Пред HLTV той подчерта, че всеобщото мнение, че босненецът „се опитва да дърпа конците и се противопоставя на решенията на лидера в играта“ са „напълно безпочвени“.

В интервюто си треньорът на G2 поясни, че направените промени в състава, са плод на всеобщо ръководно решение, тъй като „структурираният подход“ на “Aleksib” не пасва на експанзивния свободен стил на тима, а ролята и позициите, в които G2 е използвал “JACKZ” не са били удачни за неговия личен стил на игра, което е дърпало цялостно отбора назад.

На 20-ти август предстои да видим дебюта на новия състав на G2 в официален мач, когато тимът се изправя срещу Team Liquid в групите на BLAST Premier Fall.

снимка: gettyimages