Феновете на гейминга смятат, че вече са насяно с това какъв ще бъде краят на дълго чаканата нова серия от поредицата Grand Theft Auto. Според теориите Rockstar Games ще използва един елемент за външния вид на героите, който е основополагащ за игрите им. На този етап имаме само един трейлър за GTA 6, а тя ще се появи на бял свят чак през 2025-та година. Без втори трейлър, любителите на заглавието бяха принудени да търсят своите собствени улики само от първото промо видео.

Гледайки стопкадри от трейлъра може да забележим, че главният герой в GTA 6 – Джейсън, има белег на лявата страна на лицето си, напомнящ много за любимите герои от поредицата Red Dead Redemption – Артър Морган и Джон Мартсън. Ако не сте играли RDR игрите – определено ви препоръчваме да го направите, но за тези, които не знаят Морган и Мартсън умират в края на историята, а сега феновете на GTA са убедени, че същата съдба ще има и Джейсън.

rip jason 🙏🕊️
byu/jericho681 inGTA6

По-задълбочените „изследователи“ пък припомнят, че това не е нещо, което Rockstar направи само в RDR игрите, като за пример са посочени и героите от GTA V – Тревър и Джони Клебиц, които също умират. Разбира се, Тревър може и да остане жив, в зависимост от избора на играещия, но смъртта на Джони е доста брутална. Така че ни остава да се надяваме, че Джейсън и спътницата му в GTA 6 Лусия ще имат различна съдба.