League of Legends предлага на геймърите над 160 различни героя, с които да играят, но не всички от тях са всъщност в употреба. Герой, който бе представен от Riot Games през 2023-та има нелеката участ да бъде сред най-малко избираните от геймърите, което всъщност го прави нещо като провален проект, предвид факта, че е сравнително нов.

Става въпрос за Naafiri, като в момента единственият герой, който се играе по-малко е Ziggs. По първоначална идея на Riot, Naafiri трябваше да е мид лейн герой, който да е сред по-лесните за игра, и съответно да попада в категорията подходящ за нови играчи.

Naafiri обаче просто не се справя достатъчно добре, и въпреки че общоността от играчи опита да намери и нова роля за героя, jungle-clear-а на Naafiri също не върши работа, което го поставя в много лоша позиция. Обикновено новите герои в LoL се играят много, веднага след появата си, след това се наблюдава лек спад, но при Naafiri спадът е наистина зловещ.

Така че надеждите са, че от Riot ще направят необходимите преработки, както преди време се случи с Rell, за да се превърне в един от най-полезните герои и на сцената на eSports.