Божидар “bzm” Богданов и неговият OG станаха шампиони на Dota 2 турнира ESL One Малайзия. 17-годишният български мид лейнър и съотборниците му надвиха китайците от Team Aster с категоричното 3:0 и взеха трофея от турнира, както и 175 хил. долара.

Денят за “bzm” беше изключително добър, като той стартира с битка във финала на долната част на плейофите срещу Team Secret, която Богданов и OG спечелиха с 2:0, за да продължат към мача за златото. В него родният талантлив геймър се представи на блестящо ниво и в първата игра постави тима си на пътя на триумфа. С Shadow Fiend той записа 7/5/5 и бе с основна заслуга за победата, подпечатана след 46 минути.

Във втората игра “bzm” игра с Ember Spirit и направи дори по-внушителна статистика: 14 убийства, 6 умирания и 27 асистенции. Над всички бе украинецът Артьом “Yuragi” Голубев с 15/3/13 с Terrorblade. Team Aster изоставаше от самото начало в играта, но се стара да даде отпор и едва след 50 минути OG успя да удвои предимството си в резултата, постигайки втората победа и оставайки на 1 от титлата в ESL One Малайзия.

Третата игра бе равностойна в първите си 25 минути, а със своя Puck Богданов взе цели 12 убийства и завърши със само 3 умирания и 14 асистенции.

Българинът е част от OG по-малко от година, но победата за OG е втора на ESL One турнир през годината, след триумфа в Стокхолм.

 "bzm" и съотборниците му са едни от големите фаворити за първото място на The International, който започва в средата на октомври и е с награден фонд 1.6 млн. долара.

снимка: twitter.com/esldota2