Хонгконгският Talon Esports надделя с 2:1 победи над северноамериканския Shopify Rebellion в полуфинала в долната част на схемата на плейофите на Мейджър турнира по Dota 2 в Лима. Отборът е на крачка от големия финал, в който битката ще е за 200 хил. долара, докато за базирания в Канада Shopify остана 4-то място и награда от 50 хил. долара. Изненадващо третата квота на Южна Азия стигна до топ 3 на първия голям турнир за 2023-та и впечатли всички.

Достигането до финала за Talon обаче минава през постигането на победа срещу Team Liquid - двата тима се изправиха един срещу друг още в първия кръг на плейофите, а TL спечели с 2:0. Сега обаче срещата, която ще определи бронзовия медалист на Мейджъра в Лима ще е доста по-равностойна, тъй като Liquid загуби една от ключовите си фигури "boxi".

Победителят във финала в долната част на схемата на плейофите ще вземе поне 100 хил. долара от наградния фонд и ще спори за титлата срещу Gaimin Gladiators. 3-ят в крайното класиране ще си заработи 75 хил. долара.