1100 лева награден фонд бе раздаден на първия турнир за годината организиран от Playstation турнири. Точно 150 човека взеха участие в надпреварата, но купата за първото място и чек за 700 лева отиде при Станислав Чакъров, известен в гейминг средите като WickyBG. 

В последния турнир преди месец Чакъров, който е европейски шампион за 2010г., не успя да влезе в топ 3 сред разпределението на наградите, но този път показа завидно спокойствие и силна игра до финала, където победи Стилиян Василев с 2:0. Третото място в турнира остана за Иван Чуров, който загуби драматично с дузпи от Василев и не успя да се класира за финала. В предишния турнир Чуров остана втори.  Топ 8 в турнира допълниха Георги Върбанов, Иван Манов, Александър Георгиев, Александър Симонов и Тихомир Колев
Турнирът се проведе по познатата схема в два потока. Всички играчи под 18 години се състезаваха в Спортен Бар Академията, докато техните батковци премериха сили в Спортен бар Ефбет Люлин. Организаторите от Playstation турнири успяха да съберат награден фонд от 1100 лева като половината пари дойдоха от спонсорите Black Energy и EL Sabor, а останалите се събраха от входни такси.

Поредицата турнири се затвърдиха като най-силните в България, а играчи от други градове на България пристигат единствено за турнира в столицата. От Playstation турнири са подготвили още изненади за феновете в големите градове на България. Най-добрите играчи от Пловдив и Варна също ще могат да се включат в турнири на местно ниво.