Турнирът на Red Bull Solo Q по League of Legends е в разгара си и финалите са на една ръка разстояние!

Ако искате вие да стане четвъртият класирал се директно за финалите на 24 октомври, то не пропускайте да се се регистрирате за специалната кампания на Red Bull.

Този от вас, който е успял да събере най-много точки до 10 октомври, ще получи възможността да се включи към тримата финалисти. Всичко което се изисква от вас, е да се регистрирате по-горе и да свържете своя Red Bull акаунт с този в Riot Games и да играете League of Legends! 

Първият плейоф, беше проведен миналата неделя (03.10.2021), даде шанс на над 6000 участници да се включат в 9 часовото шоу, където сили премериха едни от най-добрите непрофесионални играчи на League в България. Използвайки прякори, наречени никнеймове в гейминг средите, сред тях се отличиха Мартин Сотиров - “Cloak of Shadows”, Симеон Стойчев - “TH Dolphin и Стилиян Абрашев - “Choke me Vayne”, които са и топ 3 класиралите се за финалите на 24 октомври. 

Заветното първо място заслужено отиде при Мартин - "Cloack of Shadows", който успя да спечели последната игра срещу Симеон - "TH Dolphin", който пък грабна среброто.

На трето място застана Стилиян Абрашев, “Choke Me Vayne”, който е познат на българската League of Legends общество като един от участниците в първото esports реалити шоу на наша територия - Starforge. 

Скрийншот от двубоя между  Choke My Vayne (който стана трети) и Stefuco, които се изправиха един срещу друг по време на на плейофите на 03.10.2021.

източник: Цветомира Векова, Ти Ди Би Плей

В онлайн плейофите взе участие и Симеон Стойнев "Eternal", който миналата година успя да достигне до провелите се онлайн световни финали. Този път, обаче, възможността да продължи напред му беше взета от класиралия се на първо място  "Cloack of Shadows". Въпреки загубата тази неделя, "Eternal" сподели, че няма да се откаже и ще продължи да се бори за място на финалите, участвайки в специалната кампания на Red Bull. 

Българското издание на Red Bull Solo Q се реализира в медийно партньорство с Gong.bg и Netinfo.

Успех на всички!