Вълнуващите мачове от Световното първенство по League of Legends не спират. Третият четвъртфинал на шампионата на планетата предложи зрелищна надпревара между два от представителите на Южна Корея – местния шампион Gen.G се изправи срещу DWG KIA, който бе световен шампион за 2020-та и го победи с 3:2.

Мнозина от анализаторите дори определиха сблъсъка на титаните на LCK като „най-добрият мач за годината“. Gen.G поведе с 2:0 победи, но “Canyon” и “ShowMaker” не бяха готови да се предадат. През 2022-ра всеки един от мачовете между двата отбора се решаваше с максимален брой игри, според формата и съответно противопоставянето на четвъртфинала не изневери на очакванията.

Въпреки аванса за Gen.G, предимството бе стопено, след изключителната игра на двете големи звезди на DWG KIA и равенството бе възстановено до 2:2.

В LOL обаче много пъти историята и статистиките имат голямо значение. През цялата година Gen.G успяваше, макар и с минимални разлики, да достига до крайните победи срещу този съперник, а именно така се разви и петата игра снощи. Героичният опит на DWG KIA ще бъде запомнен, несъмнено, но в крайна сметка победата бе за “Chovy” и “Ruler”, които се отправят към полуфиналите и ще чакат победителя от срещата между последната южнокорейска квота DRX и настоящия световен шампион – EDward Gaming.

Така "Chovy" се класира за първата си полуфинална серия на Световно първенство, от четвъртия си опит.

снимка: gettyimages