В Китай и Югоизточна Азия 5 отбора и над 40 професионални геймъри бяха изхвърлени от участие в предстоящия Dota 2 сезон, по обвинение в уреждане на мачове. Valve и Perfect World, основните организатори на Dota 2 турнири в двата региона, наложиха наказания за няколко години на общо 46 състезатели, а в някои случаи и на цели отбори. 21 от тях са с перманентни банове, след разследванията за уреждане на мачове по време на DPC Winter Tour.

С няколко думи това означава, че и без това изпитващата затруднения Dota 2 сцена в Китай, е в абсолютен хаос, след като огромна част от състезателите и отборите са с наказания, дни преди началото на сезона. Perfect World обяви и имената на петте отбора, които са аут от участие в различните нива на DPC шампионата: Antarctic Penguins (бившия Knights), EHOMA, Solitude (бившия Dawn Gaming), Kylin Esports Club и Team Mystique.

Изхвърлянето на тези отбори за черно тото, означава, че дори играчите от тях, които не са получили пряко наказание, са аут от участие, освен ако не си намерят нови тимове в рамките на следващите дни. Опразнените места в първа дивизия ще бъдат попълнени с отбори от втора, а втора дивизия ще бъде попълнена със затворен квалификационен турнир. Следователно в първа дивизия ще се състезват следните 8 тима: PSG. LGD, Team Aster, Xtreme Gaming, Aster.Aries, Ybb Gaming, Vici Gaming, Invictus Gaming, и Outsiders from CN.

снимка: gettyimages