Този уикенд, 10 и 11 септември, ще се изиграе международният турнир по CS:GO на CLASH OF LEAGUES – европейският формат, който дава възможност на най-добрите играчи и отбори от няколко държави да се състезават помежду си за общия награден фонд от 5000 евро.

Тази година Clash of Leagues се завръща, издигайки на арената четирите най-добри отбора по CS:GO от Австрия, Швейцария, Адрия и България. Тимът на SKADE, спечелил последния сезон на A1 Gaming League, е родният представител. Сред поканените отбори са и BLINK (Адрия), ESVO (Австрия) и Shape Sports (Швейцария).

Мачовете ще започнат точно в 13:30 часа българско време и ще се излъчват с коментар на български в канала на A1 Gaming League: www.twitch.tv/a1gamingleague

Както и с коментар на английски в официалния канал на Clash of Leagues: www.twitch.tv/col_europe. Мачовете са във формат две победи от три мача, а форматът на турнира ще бъде двойна елиминация, което означава, че тимовете имат право на 1 поражение, преди да бъдат елиминирани.

Clash of Leagues стартира през 2021 година като европейски турнир по електронни спортове, благодарение на A1 Group и швейцарската Swisscom Hero League.

Обединявайки едни от най-големите лиги за електронни спортове в Европа Clash of Leagues дава шанс на шампионите в някои от най-популярните игри да се състезават един срещу друг в международен двубой. През 2021 България излъчи шампион в серия от локални турнири по Brawl Stars и класира победителя Chernobyl Dribblers във финалната четворка на Clash of Leagues.