Отборът на SKADE спечели CS:GO турнир King of the Hill, който единствен дава право на участие на български тимове в квалификацията за BLAST Premier: Fall Showdown, с награден фонд 135 хил. долара.

Норвежката организация, съставлявана от български геймъри се наложи в полуфинала на King of the Hill над needDOCTOR с 2:1 победи в много оспорван и интригуващ двубой. Първата битка между двата състава бе на Inferno, където “niki1” и компания започнаха силно, повеждайки с 5:2, но силен период за SKADE даде предимството на „сините“ при смяната на ролите при 8:7. Те успешно затвориха картата с 16:11.

Последвай Gong.bg и в Tik Tok

Втората карта от срещата бе Overpass, където геймърите от needDOCTOR бяха много по-категорични и поведоха с 10:5 рунда на T-страна. След смяна на ролите те оставиха само още 2 рунда на съперника си и всичко предстоеше да се реши на Mirage.

Там двата състава написаха една от златните страници в историята на българския CS:GO с епичен мач, който бе решен не след 1, не след 2, а след 3 продължения. Двете полувремена завършиха при резултат 10:5 за всеки от двата тима, а изключително равностойната битка продължи до 25:23 за SKADE. Денислав “dennyslaw” Димитров завърши с 40 убийства на картата за SKADE, а Георги “SHiPZ” Григоров добави още 36. Той бе и над всички изобщо в мача със 76-62. Виктор “duplicate” Митев, Димитър “mkay” Карабелев и Иван ”Patrick” Иванов от отсрещната страна бяха съответно с 39, 36 и 34 на Mirage.

Първият полуфинален мач на King of the Hill противопостави Hatred (доскоро носещ името Endangered) срещу BNR. “mar”, “POP0V” и останалите в тима на Hatred се наложиха с 2:1 след обрат (15:19 на Mirage, 16:11 на Overpass и 16:12 на Inferno).

Във финалната битка SKADE бе далеч по-прецизен, като спечели с 2:0, след 16:14 на Inferno и 16:6 на Ancient.