Симеон Стойчев - “RedMoon” е новият шампион на България в турнира по League of Legends Red Bull Solo Q. 

Българските финали преминаха под знака на множество емоции, оспорвани мачове и добро настроение, за което се погрижиха както интересните стилове на игра на участниците, така и водещи и коментатори в студиото на TDB Play. 

Стриймът в twitch канала на ZinG продължи почти 6 часа, през които всеки един от участниците, Симеон Стойчев - “RedMoon”, Симеон Стоев - ‘BYLB Eternal” Мартин Сотиров - “Cloak of Shadows”, Стилиян Абрашев - “Dark Phoenix”, изглеждаше като потенциалния победител в турнира. 

Първият мач за деня се игра между Симеон “BYLB Eternal” и Мартин “Cloak of Shadows”, като Симеон триумфира, продължавайки напред към финалите. Следващият мач беше между Симеон “RedMoon” и Стилиян “Dark Phoenix”, като и в този случай, победителят се оказа Симеон. 

Така, на финала Симеон победи своя опонент (също) Симеон, който е миналогодишният шампион на България, класирал на 5-8 място на световните финали. Това, което предстои за RedMoon е участие на световните финали в Мюнхен, Германия на 3-5 декември тази година.

Съобразно епидемиологичната обстановка в страната, присъстващите по време на финалите в студиото на TDB Play представиха негативен ПСР тестове, и стриктно съблюдаваха взети всички превантивни и предпазни мерки срещу COVID19.