С брилянтно представяне на българския мид лейнър Павел “Аlien” Йотов Inside Games победи с 3:0 Sampi, в първия кръг на битката си за оцеляване в чешкия елит по League of Legends. Отборът на родния талант завърши на предпоследната позиция през сезона в Hitpoint Masters и сега се налага да премине през допълнителни срещи, за да си осигури мястото сред най-добрите 8 и през следващия сплит, но солидното представяне на “Alien” не остави шансове на момчетата от Sampi.

Първата игра бе единствената, развила се равностойно, което може да се отдаде проучвателния подход на двата тима. Българинът заложи на Viktor и въпреки дълго продължилата среща, се погрижи за това Inside да има солидно предимство, преди игра номер 2.

В нея Йотов записа само 3 убийства от общо 20, но всъщност бе постоянният двигател на тима си и когато Inside увеличаваше предимството, обикновено това се случваше, заради проактивната му игра. Именно агресията на българския мид лейнър с Ahri донесе и крайният успех в нея за по-малко от 25 минути.

Най-силно разликата в класите се видя в третата игра, когато “Alien” игра с Cassiopeia и завърши с внушителното 10/1/5, като отново дирижираше действията на своите съотборници и същевременно тормозеше прекия си противник на мид, и останалите от Sampi.

Вицешампионът от A1 Gaming League се нуждае от още една победа, за да може той и Inside Games да бъдат сигурни участници в Hitpoint Masters през следващия сезон. В пряк двубой за влизане талантът ни и съотборниците му ще спорят с ERKO на 20-ти септември, а загубилият излиза в двубой срещу Sampi за последната квота в чешкия елит.