Действащият шампион на Европа по League of Legends, Rogue, отсрами европейския регион на Световното първенство, провеждащо се в САЩ. „Крадците“ се измъкнаха от трудната група, в която се намираха и успяха да си осигурят място в четвъртфиналната фаза на шампионата на планетата.

Европейският тим остана втори, след като започна със серия от 4 поредни победи, но после допусна 2 поражение, което го прати на бараж за първото място в група C срещу четвъртите от Южна Корея – DRX.

Срещата бе загубена, което означава, че шампионите от LEC ще спорят на четвъртфинал срещу T1, JDG или победителят от група D, който ще стане ясен тази нощ.

По-интересното в развитието на група C обаче бе, че един от най-силните тимове от Китай Top Esports, който дълго време бе лидер в азиатската страна, отпадна. Тимът започна лошо през първите дни на груповата фаза, а късно снощи допусна изненадваща загуба от аутсайдера в група GAM Esports.

Въпреки че после TES спечели и срещу Rogue, и срещу DRX, поражението от виетнамския тим се оказа ключово за отпадането на “JackeyLove” и компания.

снимка: gettyimages