Феновете на Dota 2 може и да са очаквали с нетърпение провеждането на първия в историята на играта Мейджър турнир в Южна Америка, но може и да се окаже, че той няма да се проведе. От Valve потвърдиха на 6-ти януари, че събитието ще се проведе в регион, богат на пламенни привърженици и големи таланти в играта, но страната домакин на турнира – Перу, обяви извънредно положение за още месец.

Управата на страната постави Лима и три други региона в специалния режим, след седмици на протести срещу новия президент на Перу – Дина Болуарте, която замени задържания бивш президент Педро Кастийо. Според информациите от страната жертвите при протестите са над 40, а сега армията има разрешение за намеса с цел спазване на реда.

Всичко това е причина за опасение, че Мейджър турнирът, планиран за 22-ри февруари, може да бъде отменен. Засега от Valve не излизат с официално становище, като вероятно се надяват, че дотогава всичко ще се разреши. Ако все пак се стигне до отмяна на турнира, би било жалко за феновете в Южна Америка, които изкупиха първата порция билети за състезанието в рамките на едва 9 минути. Все пак всички са наясно, че здравето и безопасността са на първо място.

снимка: gettyimages