Божидар “bzm” Богданов и OG постигнаха победа в долната част на плейофите на световното първенство по Dota 2 – The International. Тимът на 17-годишния българин се наложи с усилия над Gaimin Gladiators с 2:1 победи. Срещата бе много по-равностойна, отколкото онази, в група А на шампионата.

В първата игра OG се нуждаеше от 40 минути, за да надделее, а над всички бе именно родният мид лейнър. Богданов направи отлично представяне с Invoker, записвайки 12 убийства и 13 асистенции, а освен това той не бе убит нито веднъж от противниците. За капак направи и някои бляскави отигравания:

Втората игра стартира по-добре за тима на “bzm”, но в крайна сметка GG не се отказа и успя да обърне развоя на събитията в своя полза и да спечели за 55 минути. Отново българският талант бе най-добре представилият се за OG, макар че този път бе показателите му не бяха перфектни. С героя Pangolier Богданов записа 13/6/14 и бе замесен в 27 от общо 40-те убийства на тима си.

В решаващата битка “bzm” отново заложи на Invoker и отново изнесе голяма част тежестта на плещите си. 12/4/19 за 17-гидшният българин и почти 100% участие в убийствата на тима означаваха победа за OG, който се класира за третия кръг на долната част на плейофите, а естествено нашето момче бе избрано и за MVP.

Там съперник на Божидар Богданов ще бъде Team Liquid, с който също бе в една група.