След исторически най-слабото представяне в историята на първия световен шампион по League of Legends, ръководството на Fnatic е решило да натисне бутона за рестарт. След отпадането още в първия етап на новия сезон в LEC, шефовете на „оранжевите“ изглежда ще посочат изхода на не един и двама от състава.

Според информацията на Blix.gg клубът ще се раздели със съпорта Рубен “Rhuckz” Барбоса, който бе включен в първия състав, в края на 2022-ра, когато трябваше да замени българската дългогодишна звезда на „оранжевите“ Здравец “Hylissang” Гълъбов. Той обаче така и не успя да се справи с очакванията в рамките на шансовете, които получи.

Освен него аут се очаква да бъде и треньорът на отбора Гонсало “Crusher” Брандао. Той така и не успя да изведе тима до сериозни победи, а според директора на отбора “Dardo” съставът бе „напълно нефункциониращ.

Според слуховете от Fnatic ще си тръгне и звездният топ лейнър Мартин “Wunder” Хансен. Възможно е той да бъде заменен от топ лейнъра на Solary Давид "Melonik" Слечка.

Все още пък не е ясно кой ще замени “Rhuckz” като на този етап се обмисля дали тимът отново да не погледне към академията си. Там съпорт в момента е Хенк “Advienne” Рейенга, който има кратък опит в LEC с екипа на EXCEL Esports. Там той прекара едва 9 месеца, преди да бъде заменен.

снимка: gettyimages