Единственият български участник на започващото след точно една седмица Световно първенство по League of Legends научи последователността на съперниците си в предварителната фаза, която ще се проведе в Мексико Сити. Здравец “Hylissang” Гълъбов и съотборниците му от Fnatic ще участват още във втория мач от турнира, като те ще срещнат бившия световен шампион със SKT T1 “Impact” и съотборниците му от американския Evil Geniuses.

Начало на Световното първенство дават Isurus и MAD Lions, а веднага след тях е мачът Fnatic – Evil Geniuses. Това означава, че някъде около полунощ на 29-ти срещу 30-ти родният съпорт ще започне битката си за място в същинската фаза на шампионата на планетата. Само няколко часа след този мач пък Гълъбов ще изиграе втора среща, която изправя оранжевите срещу участника на регион Океания Chiefs Esports Club.

Във всеки от останалите 3 дни на мачове в предварителната фаза пък Fnatic ще дава старт на битките. Последователно тимът на българина ще излезе срещу DetonatioN FocusMe, LOUD и Beyond Gaming, като двубоите ще започват около 23 часа българско време.

снимка: gettyimages