Това, че Париж ще бъде домакин на първия BLAST Мейджър турнир по CS:GO само по себе си не е изненада. Но източникът на новината със сигурност буди интерес дори и на хората, които обичайно не се интересуват от електронни спортове. Президентът Еманюел Макрон обяви новината в социалната мрежа вчера, а скоро след това от BLAST потвърдиха, че първият Мейджър за 2023-та ще се проведе във Франция.

Докато поздравяваше ZEvent, благотворителната кампания, събрала и дарила милиони евро в подкрепа на еко организациите, чрез стриймове на различни геймъри и известни лица от сферата на електронните спортове, Макрон заяви: „Следващата година, през май, след по-малко от десет месеца, нашата страна ще бъде домакин на събитие, честващо юбилейната си десета година: BLAST.tv Paris Major 23, първият, който ще се играе във Франция, в Accor Arena, в Париж“.

Може и да е странно държавен глава да обявява турнир по Counter-Strike: Global Offensive, но от доста време Макрон показва своята подкрепа за електронните спортове и прави опити да ги приобщи дори към олимпийското семейство. Първият Мейджър турнир за 2023-та ще се проведе от 8-ми до 21-ви май и ще бъде с награден фонд 1 250 000 долара.