Enterprise Esports с българския снайперист и лидер Дейвид “h4rn” Бенчев допусна втората си загуба на CCT Central Europe Series #2 и е на крачка от това да бъде елиминиран от CS:GO турнира. След служебната загуба от Illuminar Gaming вчера, днес словашкият отбор отстъпи на португалския FTW Esports с 0:2.

Лоша първа част на Inferno, в която Бенчев и компания изоставаха с 1:8 рунда, до голяма степен предреши крайния изход на първата карта. Все пак EE изоставаше с по-приемливото 5:10 при смяната на ролите, но след това така и не успя да навакса изоставането си и загуби с 10:16 рунда. “h4rn” направи 20 убийства, но не успя да помогне за намаляването на пасива.

Втората карта бе Dust II, като и там началото за българина и съотборниците му бе ужасно, въпреки че Enterprise взе първия рунд. С аванс от 11:4 рунда изглеждаше, че португалците рутинно ще стигнат до първия си триумф в турнира, но едва тогава словашкият отбор показа класата си и започна да топи изоставането си. Серия от 7:3 рунда направи резултата 11:14 в полза на FTW, а “h4rn” и момчетата му дори изравниха резултата за 14:14. Португалският тим обаче запази спокойствие и с хладнокръвно обезвреждане на бомбата отново взе аванс, преди окончателно да затвори мача в 30-я рунд.

С втората си загуба EE се нуждае от три поредни победи, за да продължи към 1/8 финалите на турнира.

снимка: gettyimages