Bългарският представителен тим по електронен футбол на FIFA22 ще продължи с обновен състав участието си в предквалификациите (Play-Ins) и в същинските квалификации за FIFAe Nations Series 2022, организирани от световната футболна асоциация ФИФА.

Промяната беше наложителна след отстраняването от националния отбор на Сезер Сабриев (BGsanchez) заради системно нарушаване на етичните норми на поведение, обидно и неуважително отношение към организатори, администратори и съотборници.

Новите национали на България бяха определени чрез селекционен турнир, който се проведе през изминалата седмица. В състезанието взеха участие 11 отбора от цялата страна, съставени от по двама състезатели. В крайна
сметка   до   финала   достигнаха   двойките   Илия   Стоянов (IStoyanov10)/Димитър   Досев  (SuperMax) и Иван Чуров (FalconsDrNightWatch)/Стефан Чечи (Chechi). Именно тези четирима състезатели ще формират новия представителен  тим на България, менажиран от селекционера Емил Димитров (Beast).

"Тъй като на този етап в турнира имаме право на до трима състезатели, ще разчитам на различни комбинации между Стоянов, Досев и Чечи. Присъствието на Иван Чуров в редиците ни също е изключително важно за
отбора, предвид огромния му опит на международната сцена", коментира Димитров.

Следващите срещи на представителния отбор на България са на 7 и 8 април и ще бъдат излъчени пряко https://www.twitch.tv/team_bulgaria.  В първия ден националите ще срещнат последователно съставите на Белгия (18:00 часа), Финландия (18:55 часа) и Румъния (19:50 часа). Ден по-късно  българите се изправят срещу Словакия (18:00 часа) и Северна Ирландия (18:55 часа).  След края на тези предквалификации, на българският тим му предстоят същинските квалификации за FIFAe Nations Series 2022.

"Приемам   предстоящите тази седмица срещи като добра възможност за обиграване на обновения състав. Винаги съм бил оптимист и смятам, че с този екип ни очакват големи успехи, стига да продължим да поддържаме високо ниво на дисциплина и отборен дух. Победите ще дойдат с времето и постоянството. Момчетата са наясно, че единственото ми изискване към тях за мачовете тази седмица е да подходят сериозно и да дадат всичко от себе си на виртуалния терен, без значение от крайния резултат", допълни още националният селекционер Емил Димитров.