Българското гейминг общество наскоро стана свидетел на интензивен сблъсък, след като Red Bull Campus Clutch, най-големият студентски шампионат в света за популярната игра VALORANT, завърши своя квалификационен етап в България. Това вълнуващо събитие определи кой български отбор ще има честта да представи страната си на предстоящите световни финали, които ще се проведат в Истанбул.

VALORANT - игра, разработена от Riot Games, е изключително популярен тактически шутър от първо лице (FPS), известен със своя динамичен геймплей и стратегическа дълбочина. Играта бързо придоби популярност в състезателната сцена, привличайки играчи и фенове по целия свят с вълнуващата си комбинация от стратегия и прецизна стрелба.

Финалните етапи на Българските квалификации видяха четири страхотни отбора — GRUM, Eclipse, Galaxy Cerberus и Exceptional Gaming — борещи се за престижното място на световните финали. В удивителна демонстрация на умения и работа в екип, Exceptional Gaming - отбор, съставен от студенти на SoftUni и Икономическия Университет във Варна - излезе победител, осигурявайки си място на глобалната арена.

 

Red Bull

Двама от членовете на Exceptional Gaming, Димитър 'Untiltabl3' Николов и Емануил 'Zent0x' Здравков, вече бяха доказали себе си, като спечелиха второто място в машабен VALORANT турнир само месец по-рано. Още един член на Exceptional Gaming - Василен ‘Outcazt’ Канчев - също е придобил известна доза състезателен опит в една от немските VALORANT лиги. Техният опит и решителност бяха ключови за успеха на отбора. 

Световните финали на Red Bull Campus Clutch ще се проведат от 19-ти до 24-ти ноември, оставяйки на Exceptional Gaming по-малко от месец за подготовка. В Истанбул те ще се състезават срещу студентски отбори от 34 други страни, всеки от които се бори за титлата световен шампион. Ако Exceptional Gaming премине отвъд груповата фаза, феновете ще имат възможност да гледат мачовете им и да ги аплодират на живо в официалното излъчване на събитието в каналите на Red Bull и техните партньори

‘Exceptional Gaming’ имат пълната подкрепа на цялата гейминг общност и ние с нетърпение очакваме представянето им на световната сцена. Пожелаваме им късмет и ще ги следим с интерес.

Red Bull Campus Clutch Bulgaria се организира от Red Bull и TDB Play с глобалната подкрепа на AGON by AOC, Backforce и Intel Gaming. Локалните ни партньори са българското VALORANT общество: VALORANT Bulgaria и медийния ни партньор Kaldata.com.

Повече за Red Bull Campus Clutch можете да научите на официалния им сайт.