CS:GO отборът на Astralis, който преживя същинско фиаско на ESL Pro League, отпадайки още в груповата фаза, може скоро да се раздели за постоянно с една от ключовите си фигури. Става дума за Кристиан “k0nfig” Виенеке, който според слуховете е участвал в сбиване, за което той обаче отрича.

От датската организация обявиха, че той ще пропусне квалификационния турнир за IEM Rio Major 2022, заради сериозна контузия на глезена. Според източниците на Jaxon обаче, докато Astralis се състезаваше в Малта, в груповата фаза на ESL Pro League, “k0nfig” е участвал в сбиване именно там и това е довело до травмата му.

Освен това слуховете идват малко след като се появиха информации, че е възможно “dev1ce” отново да облече червения екип. Иначе самият "k0nfig" обясни, че от Jaxon са се свързали с него за потвърждение на слуховете, а той е отказал да коментира и е помолил да бъде уважено правото на лично пространство, а по думите му вместо това да се случи от медията са направили историята още по-пикантна.

снимка: gettyimages