Българските геймъри в CS:GO отбора на OG Academy Калоян “shaiK” Борисов и Благой “oxygeN” Димитров бяха близо до това да поднесат изненада на онлайн турнира на академиите WePlay Academy League. За съжаление обаче въпреки предимството, което те и съотборниците им бяха натрупали срещу състава на BIG Academy, германците се съвзеха и обърнаха мача до успех с 16:12 рунда.

Така те нанесоха второ поредно поражение на OG Academy и остават на първо място в група Б без нито една загуба в шест изиграни мача и с баланс 8-0.

Двубоят на Overpass започна добре за “shaiK” и “oxygeN”. OG Academy поведе с 3-0 рунда от СТ-страната, но след това академията на BIG нанесе ответен удар, вземайки 7 от следващите 10 рунда. Въпреки това разклащане OG Academy се стабилизира и имаше предимство на почивката при 8:7.

Силната игра на датския тим продължи и след смяната на страните, но за кратко. При 7:11 “prosus”, “s1n”, “hyped” и останалите геймъри в тима на BIG Academy заиграха изключително усърдно и спечелиха всички последвали рундове, с изключение на 1, в който Благой “oxygeN” Димитров се представи силно, но вече бе твърде късно.

Утре българските таланти, чиито баланс в момента е 5-3 ще спорят с бразилците от FURIA Academy.

​снимка: twitter.com/weplayesports