Изглежда, че без значение дали Цветелин “CeRq” Димитров, чийто договор с Evil Geniuses изтича през септември, удължи контракта си с американците или не, той ще има нови съотборници. След слабото представяне на EG от началото на годината на CS:GO сцената, ръководството е взело решение да се раздели с двама от своите състезатели в основния отбор на организацията. Информацията е на Blix.gg. Става дума за лидера Джаки “Stewie2k” Ип и Уилям “RUSH” Уирзба. Ако в действителност корекциите в състава бъдат потвърдени, то раздялата със “Stewie2k” ще дойде само няколко седмици, след като бившият помощник треньор Пауло Бербудо критикува професионализма на състезателя.

Мейджър шампионите пристигнаха в тима на Цветелин “CeRq” Димитров, заедно с Тимъти „autimatic” Та, но според информациите той ще остане в EG. Първият състав на американската организация не участвал в официален двубой от април насам, като не се класира за нито един елитен турнир в края на първата половина на сезона, нито за IEM турнирите в Далас и Кьолн.

Според спекулациите ръководството иска да привлече чуждестранен лидер като фаворити изглеждат Расмус „HooXi” Нилсен и Санжар „neaLaN” Исхаков.