В ключов мач от 15-ти кръг на европейското първенство по League of Legends Здравец “Hylissang” Гълъбов и съотборниците му от Fnatic бяха надиграни от големия съперник G2 Esports. Срещата бе със статут на почти задължителна за печелене от „оранжевите“ с оглед лошата им позиция в класирането няколко кръга преди края на редовния сезон.

Българският съпорт и останалите възпитаници на “YamatoCannon” се оказаха в ролята на догонващи срещу “caPs”, “Jankos” и компания от самото начало и така и не успяха да се справят с изоставането, като в крайна сметка отстъпиха.

В момента Fnatic споделя последната шеста плейофна позиция с още два отбора: EXCEL и Astralis, всеки с баланс от 7 победи и 8 загуби. „Оранжевите“ завършиха на крачка от големия финал през пролетта, а сега имат нужда от силна последна седмица, за да си гарантират място в плейофите. За край на редовния сезон Гълъбов и съотборниците му ще се изправят срещу прекия конкурент Astralis, както и борещите се за място в топ 4 Vitality и Misfits.