Турнирът по електронния спорт Counter-Strike: Global Offensive в Ню Йорк приключи! Natus Vincere успяха да спечелят трофея след много оспорван финал срещу отбора на Virtus.Pro. Заедно с купата, “родените да побеждават” спечелиха и $125,000.

Това бележи края на двудневното събитие в Barclays Center, което ще се запомни с невероятни игри и зрелище за феновете на електронните спортове.

Резултати от финалите:

Първи полуфинал:
Natus Vincere vs. Team Liquid

7-16 на Cobblestone
16-13 на Train
16-10 на Dust2

Втори полуфинал:
SK Gaming vs. Virtus.Pro
19-16 на Mirage
21-25 на Overpass
7-16 на Nuke

Финал:
Virtus.Pro vs. Natus Vincere
16-3 на Cobblestone
8-16 на Train
17-19 на Mirage

Това е дългоочакван успех за Na’Vi, след като отборът направи серия от втори места през последната година. Изглежда последната промяна в състава, добавянето на Александър “s1mple” Костилиев на мястото на Данил “Zeus” Тесленко, се оказа правилното решение, след като s1mple игра страхотно през целия турнир и спечели наградата “MVP на ESL One New York”.

У нас финалите бяха излъчени на живо по Нова Спорт, с български коментар от Kaloyanker и ShadoW. ESL One New York има и специална страница във Vbox7, където може да намерите видеа, статии, а скоро и записи на срещите от събитието.

Благодарим на всички зрители на Нова Спорт и Vbox7, които бяха с нас този уикенд! За още esport може да последвате ESL България във Facebook и Twitter.