В сравнение с установените заглавия на сцената на електронните спортове като CS:GO и LOL, VALORANT е все още сравнително нова игра. Като следствие от това само 7 отбора са печелили международни трофеи от VALORANT Champions Tour, в началото на сезон 2023, докато много класни тимове все още очакват първото си отличие.

DRX

След като Fnatic спечели титлата от VCT LOCK//IN, DRX е отборът, който оглавява класацията от тимове без Мейджър отличие засега. Южнокорейците обаче са все по-близо до големите финали с всеки изминал турнир, а устойчивостта на играчите също не е за подценяване, след като в няколко случая те успяваха да заличат пасив от 0-2.

Paper Rex

Несъмнено Paper Rex e сред най-вълнуващите VALORANT отбори. През 2022-ра неговото представяне на Мастърсите в Копенхаген и Рейкявик постави на картата на големите регион Югоизточна Азия, а агресивният стил на игра привлече много фенове.

Leviatán

Южноамериканският Leviatán е нещо като комбинация между двата гореспоменати отбора. Също като Paper Rex отборът направи своя пробив през 2022-ра, а също като DRX с всеки изминал турнир изглежда по-добре и по-добре. А с един от най-добрите състезатели в света като Франсиско "kiNgg" Аравена, Leviatán изглежда наистина способен да се бори за златните медали.

100 Thieves

Американската организация направи рестарт на своя проект в началото на 2022-ра и той даде резултат още до края на отминалите 365 дни. Вярно, с "последния влак", но 100 Thieves се класира за своеобразното Световно - VALORANT Champions, след като си спечели квота от North America Last Chance Qualifier и макар да не преодоля групите, отборът изглежда много опасен в бъдеще, тъй като разполага с млади и талантливи геймъри.

снимка: gettyimages