След края на последната, шеста, квалификация по пътя към финалите на турнира по League of Legends на A1 Gaming League, вече са ясни осемте отбора, които ще се борят за голямата награда от 5 хил. лв. На база крайното класиране в квалификациите отборите бяха разпределени в мачове по системата 1-ви срещу 8-ми, 2-ри срещу 7-ми и т.н.

В събота, 27-ми януари старт на деня в канала на лигата в Twitch дават Burzi Kostenurki и 6Coal. Програмата започва в 10:30 часа, а самият двубой в 11:00. “Костенурките” спечелиха три от общо шестте квалификации, а с много постоянна игра 6Coal се добра до мястото си в топ 8. Техният мач ще бъде последван от едно от най-интересните съперничества – многократният шампион на A1 Gaming League Random 5 излиза срещу Budget G2.

A1 Gaming League

По-късната част от програмата на четвъртфиналите изправя тимовете на Оркестър Орех срещу Magaza, а за финал предстои и вълнуващ мач, в който топ лейнърът Никола “NF Dawn” Стойчев от BYLB ще срещне бившия си отбор DNWU. Мачовете са във формат до 2 победи от 3 мача.

Най-големият LoL турнир в България продължава да се развива всяка година, благодарение на партньорите си A1, Samsung, Nescafe 3in1, Lenovo Legion, Happy Доставка и TP-Link, които демонстрират своята подкрепа към българския гейминг, като благодарение на тях и наградните фондове на шампионатите в A1 Gaming League, нарастват.