Изминаха едва два дни от началото на първата RMR европейска квалификация за CS:GO Мейджъра в Париж, а вече сме на крачка от неочаквана изненада. Virtus.pro, който спечели последния Мейджър турнир в Рио де Жанейро, допусна шокираща загуба от британците Into The Breach и е на една загуба от това да бъде изхвърлен от битката за Париж 2023. До поражението днес се стигна след 16:13 в полза на ITB, благодарение на впечатляващите рундове на Кай "CHYPER" Уотсън, който завърши с 27 убийства за тима.

Следващият мач за VP е срещу MOUZ, който също е с баланс от 1 победа и 2 загуби. Срещата е решаваща за съдбата на един от двата отбора и ще се проведе във формат до 2 победи от 3 карти, а загубилият се прощава с шансовете за участие на Мейджъра. Победителят пък си гарантира участие минимум в т.нар. EU Decider Bracket, който ще даде последен шанс на неоправдалите очакванията в двете европейски квалификации.

За Into The Breach предстои мач срещу В8, а при победа почти сигурно британците ще намерят място в Legends фазата на BLAST Мейджър шампионата.