В един от най-интригуващите мачове от началото на BLAST Premier: World Final в Абу Даби, FaZe Clan обърна G2 Esports и спечели първото място в група B, след 2:1.

"Самураите", които ще бъдат водени за последно от треньора Ян "Swani" Мюлер на този турнир, започнаха по-силно от FaZe и затвориха картата Inferno с 13:7 рунда. Звездата на тима Никола "NiKo" Ковач завърши с 15 убийства, а братовчед му Неманя "huNter-" Ковач бе най-резултатен с 19. На практика всичко в картата бе ясно почти от самото начало, след като G2 дръпна с 8:1 рунда още на Т-страна. Въпреки лекото подобрение на FaZe в дадени моменти - тимът бе далеч от това да бъде конкурентен на Inferno.

Големите проблеми за "клана" дойдоха на Nuke, където се очакваше те да спечелят много по-лесно. Вместо това, след първите 2 рунда, които FaZe взе, G2 навлезе в страхотна серия и взе 8 поредни рунда, като водеше с 8:4 на почивката. След смяната на ролите обаче дойде събуждането на FaZe Clan. С впечатляваща стрелба Робин "ropz" Коол изведе тимът до обрат с 13:10 рунда, а самият той приключи с 27 убийства. Все пак "NiKo" бе над всички със своите 30 убийства.

Последната карта бе Anubis. Битката вървеше равностойно до 9:8 в полза на FaZe. Серия от 4 поредни рунда за G2 Esports обаче, доближи "самураите" на 1 крачка от първото място. Майсторски обаче FaZe Clan отби и трите мач бола на противника, воден от своя капитан Фин "karrigan" Андерсен. Така след 12:12 се стигна до продължения, в които 33-годишният датчанин самостоятелно помете опонентите си. В първия рунд "karrigan" направи самостоятелен "Ace", премахвайки 1 по 1 всичките си противници, а след това с множество убийства във всеки от останалите рундове, бе в основата на това FaZe да спечели с 16:13 и да се класира директно на полуфиналите на турнира.