Българският треньор по VALORANT, Димитър "Itopata" Стаев даде специално интервю за "Здравей България" по NOVA. Наставникът на третия в света Leviatan разкри какви са разликите между това да си треньор и играч и обърна внимание на това колко значима е подготовката на стратегия за отбора. "Като играч просто трябва да играеш възможно най-много, докато като треньор трябва да знаеш много за играта, трябва да имаш постоянно отговори на въпроси, които твоите играчи ще имат към теб".

"Откакто съм главен треньор, спечелихме американската лига, като загубихме само 1 мач през целия полусезон. В нашия отбор има двама световни шампиони и да си треньор на такива играчи е доста голяма отговорност", продължава Стаев в интервюто си пред Дилян Калчев.

Leviatan завърши на трето място на Световното първенство, което оставя "Itopata" със смесени чувства, защото е много щастлив от постижението, но е вярвал, че тимът е имал качествата да спечели целия турнир VALORANT Champions.

"Много се надявам eSports в България да продължи да расте, тъй като много хора смятат, че електронните спортове са просто загуба на време и че са хоби. Всъщност това е много добра кариера, особено, ако си отдаден и талантлив и се надявам все повече хора в България да погледнат в тази посока", завърши Димитър Стаев.