В третия и последен кръг от груповата фаза на Световното първенство по Dota 2 стана ясно класирането в 4-те групи и кои ще са отборите, които ще имат привилегията да изберат своя съперник за междинната фаза, която ще определи кой ще започне в горната част на схемата на плейофите (и ще има право на 1 загуба) и кой в долната част (при загуба, отпада).

Мачовете в група А завършиха без победители. Xtreme Gaming и 1win Team поделиха точките, а същото направиха и Gaimin Gladiators и HEROIC. Така първи в групата завърши китайският Xtreme Gaming, следван от GG.

В група B G2 x iG и Tundra също не се победиха, а Cloud9 спечели с 2:0 срещу Talon и завоюва първото място. G2 x iG и Tundra обаче се оказаха с равни показатели и затова играха още един допълнителен двубой, спечелен от Tundra с 2:0, което изпрати тима, собственост на Върджил ван Дайк на второто място.

В група С Team Falcons победи BetBoom с 2:0, а Team Zero подели по точка с nouns. "Соколите" и Team Zero бяха с равни показатели, което доведе до бараж за първото място, спечелен от арабския тим с 2:0.

В група D Aurora се наложи над beastcoast с 2:0, а в прекия мач за първо място Team Spirit надви Team Liquid.